29 Kasım 2013 Cuma

Cabin In The Woods-Dehşet Kapanı (2012)




Yönetmen: Drew Goddard
Senaryo: Joss Whedon, Drew Goddard
Oyuncular: Kristen Connolly, Chris Hemsworth, Anna Hutchison
Süre:95 dk
Tür:Gerilim, korku
IMDB Puanı: 7.1/10
Rotten Tomatoes Puanı: Eleştirmenler %92, İzleyiciler %74


Cabin In The Woods (2012)'a 7,6/10 puan veriyorum. Son zamanlarda izlediğim en iyi korku filmi olduğunu söylemem gerekiyor. Klişelerle dalga geçen, malzeme olarak vahşeti kullanmaktan olabildiğince kaçan orijinal bir senaryoya sahip, gizemli bir film. Korku türünün olmazsa olmazlarını esprili bir dille gözler önüne sermesi ve tam ne olduğunu anladığınızı sandığınızda ters köşeye yatırmasıyla beğenimi kazandı. Bir grup gencin ormanda bir kulübede bir haftasonu geçirmeye karar vermesiyle başlayan film bambaşka bir atmosferde, bambaşka karakterlerle bitiyor. 



Ormandaki kulübenin bir korku unsuru olarak harika tasarlandığını söylemek lazım. Gençler odalarına yerleştiklerinde onları bekleyen sürprizlerle karşılaşmalarındaki gerilim anlatılmaz, yaşanır. Ayna meselesi, doldurulmuş hayvanlar, korkunç sahnelerin resmedildiği tablolar, olmazsa olmaz bodrum katı, hepsi itinayla hazırlanmış.



Çok özel oyunculuk yetenekleri gerektirmeyen karakterler olsa da en azından fiziksel olarak rollere uygun oyuncular seçilmişti. Filmin sürprizi Sigourney Weaver yönetmenin imzası olmuş. Bu tarz filmlere çok yakışan bu oyuncuyu sürpriz finalde görmek seyirciyi mutlu ediyor. 



Bu durumda önerim, Cabin In The Woods DVD'sini alıp gerilim-korku türündeki filmlerden hoşlanan arkadaşlarınızla birlikte bir araya gelip, patlamış mısır kaselerinizi kucağınıza almanız ve ışıkları söndürmeniz :).
İyi seyirler...








1 yorum:

  1. Film gercekten,benim de izledigim en iyi korku filmlerinden biriydi. Surpriz detaylar sasirticiydi... Hadi bakalim diger filmlerde de boyle sansli olmak dilegiyle ;))

    YanıtlaSil