3 Kasım 2013 Pazar

Don Jon-Kalbim Sende (2013)

Yönetmen: Joseph Gordon-Levitt
Senaryo: Joseph Gordon-Levitt
Oyuncular: Joseph Gordon-Levitt, Scarlett Johansson, Julianne Moore
Süre:90 dk
Tür:Komedi>Romantik
Türkiye Gösterim Tarihi:11.10.2013
IMDB puanı:7,3/10

Don Jon (2013) filmine 7,5/10 puan veriyorum. Bir kere başından itibaren ilgi çekiciliğini ve sürükleyiciliğini kaybetmeyen eğlenceli ve komik bir film. Türünde belirtilen "romantik" kısmı geri planda kalıyor.  Küçük yaşlardan beri TV dünyasında olan 1981 doğumlu genç yetenek Joseph Gordon-Levitt Hollywood'un yeni gözdelerinden ve benim de çok beğendiğim sevimli bir aktör.



Bu film kendisinin aynı zamanda ilk kez uzun film yönetmenliği yaptığı ve senaryosunu da kendisinin yazdığı her anlamda özel bir film. Her üç işi de çok başarıyla yaptığını düşünüyorum. Hikaye kesinlikle klişe değil ve tahmin etmesi kolay bir akışı yok. Baş kahraman Jon (Gordon-Levitt) renkli bir karakter; ailesine, arkadaşlarına çok değer veren, evde tek başına yaşayan, çok temiz, titiz, gece hayatına da düşkün bir adam. Çapkınlığı ve çok kolay kız tavlamasıyla ünlü. Her hafta farklı bir kadınla birlikte olmasına rağmen çok ileri derecede porno bağımlısı, bunun çok normal olduğunu düşünüyor ama yine de her hafta kiliseye gidip günah çıkartmaktan da kendini alamıyor. Böyle zor bir erkeğin ilk kez aşık olmasını izlemek keyifli fakat işler hiç beklenildiği şekilde ilerlemiyor. Burada karşımıza Barbara (Scarlet Johansson) çıkıyor. Jon'un değişiyle "on numara hatun". 


Barbara rolüne Johansson yakışmış fakat çok iyi bir oyunculuk sergilediğini söyleyemeyeceğim, filmdeki tek klişe bu karakter sanırım. Filmin ilerleyen zamanlarında karşımıza çıkan Esther (Julian Moore) ise kesinlikle sıradışı. Moore her anlamda Johanson'un önüne geçmiş. Oynadığı rol de oyunculuğu da çok daha ilgi çekici. Johansson gibi harikulade bir kadının önüne nasıl geçilirmiş bunu ancak filmi izlediğinizde görebilirsiniz sanırım. 


Filmde kullanılan müzikler, gece klübünde Jon ve arkadaşlarının kızları gözlerine kestirdiklerindeki yakın çekimler ve efektler çok yaratıcı ve esprili olmuş. Sonuç olarak bu karamsar havalarda evde veya sinemada keyifle izlenecek bir film "Don Jon", görmeyenlere tavsiye ederim. İyi seyirler...







2 yorum: