24 Kasım 2013 Pazar

The Hunger Games:Catching Fire (2013)


Yönetmen:  Francis Lawrence
Senaryo: Simon Beaufoy (uyarlayan), Michael Arndt (uyarlayan), Suzanne Collins (kitabın yazarı)
Oyuncular: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Stanley Tucci, Woody Harrelson  |
Süre:146 dk
Tür: Aksiyon, macera, bilim-kurgu
IMDB puanı: 8.4/10
Rotten Tomatoes Puanı: eleştirmenler: %89, izleyiciler: %94 

The Hunger Games:Catching Fire (2013) benden 7.8/10 puan aldı. Suzanne Collins tarafından yazılmış olan "The Hunger Games" üçlemesinin ikinci filmi ilkinden daha çok ses getirecek gibi görünüyor. Kitabın/filmin alt yapısı olan "distopya" yani  ütopik bir toplum anlayışının anti-tezi, çok dramatik ve karakterli bir sinematografiyle beyaz perdeye aktarılmış. İlk filmdeki dystopik dünyada isyankarlara bir ders olması amacıyla Panem'in farklı mıntıkalarından seçilen yarışmacı-savaşçılar çarpıştırılmış ve kazananlar söz verildiği üzere ödüllendirilmişti. Fakat 74. Açlık Oyunlarını kazanan Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) ve Peeta Mellark isyankar grubun simgesi haline gelirler ve bu filmde "Capitol"ün bir numaralı hedefi haline gelirler. Amaç kötü olunca verilen sözler de unutulur ve bütün kazananların tekrar çarpıştırılacağı yeni bir "Açlık Oyunları" düzenlenir. 




Başrolden yan rollere bütün oyuncuları izlemekten çok keyif aldım. Kostümler ve efektler çok etkileyiciydi. Katniss'in oyun öncesi veda için sahnede giydiği gelinlikle yaptığı 360 derecelik dönüş birçok sinema tanıtımına malzeme olacak bir görüntü olarak beyinlere kazınacak diye düşünüyorum.


Bir çok eleştirmen tarafından vurgulanan ilk filmden daha başarılı olduğu fikrine ben de katılıyorum. Karakterlerle daha çok empati kurduğumuz, dystopik dünyayı daha yakından tanıdığımız, sonuna kadar heyecanla izlediğimiz şık bir film olmuş.


Yalnız önemli bir hatırlatma; bu bir üçlemenin ikinci filmi ve takip eden bir üçüncü olacağından filmin sonu heyecanlı bir dizi film gibi bitiyor. Yani bir sonu yok. Herşeyiyle derli toplu, sinemada izlemeye değer bir film. İyi seyiler...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder